I februar kommer det første eksemplaret av den nye Ferrari 458 Italia til Norge.

Olav Medhus i Autostrada Sport, som selger Ferrari i Norge, kan fortelle at han allerede mandag solgte årets første 458.

- Vi har til sammen solgt 15 kontrakter på den nye 458, men får ikke mer enn fire-fem stykker til landet i år, sier Medhus til DN.no.

Tre års venting
Det betyr at man må vente i omlag tre år før man får sin Ferrari, om man bestiller i dag.

 

- Det er rom for at det kan gå raskere, vi kan hente biler fra markeder som går dårligere enn det norske, sier Medhus og minner om at leveringstid mer er regelen enn unntaket for nye modeller fra Ferrari.

Den nye 458 Italia har en V8-motor på 570 hestekrefter og koster omlag 3,2 millioner kroner.

Les også vår test av Ferrari California: Bruksbil fra Ferrari

Salget øker
- Vi har økt i et tøft marked, sier Medhus og kan forteller at Autostrada Sport leverte 55 Ferrari i det såkalte kriseåret 2009, det var en klar økning fra 2008 da 35-40 Ferrari ble levert.

I tillegg til Ferrari selger Medhus også Maserati. Den nye og vakre fireseters GranCabrio kommer i løpet av våren, og Medhus håper den skal bidra til å øke salget fra de omlag ti Maseratiene han leverte i 2009.

- Maserati vil øke mer etterhvert, de har nå modeller som treffer bedre for daglig bruk, sier Medhus, som har tro på et godt år også i 2010.

GranCabrio har en 4,7-liters motor på 440 hestekrefter og koster omkring 2,6 milloner kroner.

 

Følg med på DN.no tirsdag, da kommer de offisielle registreringstallene for 2009.

Les også: Årets viktigste biler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.