Folk stimler rundt Volkswagens nye Bulli under bilutstillingen i Geneve, og bilen filmes og fotograferes fra alle bauer og kanter.

Det er ingen tvil om at dette er en ganske så spesiell bil.

Se bildeserie:
Se video:

Siden Volkswagen selv mener konseptbilen Bulli har klare likhetstrekk med den gode, gamle folkevognbussen fra 60-tallet, skulle man kanskje tro at konseptbilen Bulli varmet hjertene til de mange folkevogn-entusiastene her hjemme.

Men fullt så enkelt er det ikke.

- De driter seg ut hvis de sammenligner denne med den gamle Transporteren. Det eneste som er likt er det store VW-merket i front og hjulkapslene, sier folkevogn-entusiast Jan Holm til DN.no.  

- Bullien har jo snute, påpeker Holm, som har eid folkevogn i over 30 år nå.

- VW har allerede et ikon
På det meste har han hatt syv folkevognbusser. I dag har han tre busser og ei boble.

Holm er skeptisk til at Volkswagen forsøker å modernisere gamle storheter.

- De misset på retrogreiene sine da de lanserte Beetle også. De må huske på at de allerede har et ikon i den gamle Transporteren, og den skal være ubesudlet av nymotens mikk, sier han.

 

- De eneste som har lyktes med retrolanseringene sine er Mini og kanskje Fiat 500, sier Holm.

Verdens kuleste el-bil
Han understreker imidlertid at bilen i seg selv er kul, såfremt man fjerner koblingen til den opprinnelige Transporteren.

- Jeg kunne godt tenkt meg en Bulli som bruksbil, framfor for eksempel en kjedelig Touran, sier Holm.

 

Bilen som står utstilt i Geneve er en elektrisk versjon. Men går den i produksjon blir den å få med bensin- og dieselalternativer også på motorsiden (se faktaboks).

- Produserer de denne med elektrisk motor, så har de jo verdens kuleste elbil! Det er i hvert fall sikkert, sier Holm.

Hva synes du om den nye Bullien? Diskutér saken under!

Flere saker fra bilmessen i Geneve og andre bilsaker finner du på DN.no/bil(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.