Til høsten kommer Audis mindre suv Q3 på markedet. Nå er prisene for den nye modellen sluppet, og bilen får en startpris på 375.000 kroner.

- Interessen for nye Audi Q3 er enorm. Det er en glede å nå kunne presentere både prisene og bilen for det norske publikum, sier Vidar Eriksen, Audi direktør hos importøren Harald A. Møller AS. Han sikter til helgens bilutstilling på Aker Brygge i Oslo, der bilen får sin Norgespremiere.

Store bilder:

Når nye Audi Q3 lanseres i Norge i oktober kommer den først med to motorer kombinert med quattro firehjulsdrift og Audis velkjente S tronic girkasse. Bensinmotoren på to liter yter 211 hestekrefter og gir en tid fra null til 100 km/t på 6,9 sekunder. Det andre alternativet er en dieselmotor på to liter og 177 hestekrefter.

Les også: Slik blir Audis nye kompaktsuv

Senere kommer innstegsmodellen på to liter og 140 hestekrefter, som med manuell girkasse og kun forhjulsdrift får et forbruk på 0,52 liter per mil. I begynnelsen av 2012 lanseres samme motor i kombinasjon med quattro firehjulsdrift.

- Med nye Audi Q3 på plass er modellprogrammet til Audi særdeles attraktivt. Med suksessen til Audi Q5 i ryggen ser vi frem til lanseringen i oktober, avslutter Vidar Eriksen.

Til sammenligning er startprisen for BMW X1 med drift på to hjul omlag 12.000 kroner mindre. Billigste X1 med firehjulsdrift ligger også omlag 10.000 kroner under Audis priser.

Les test av BMW X1: Ledende suv fra BMW

DN.no regner med å prøvekjøre bilen i løpet av sommeren.

Her er prisene: