Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Illustrasjon
Illustrasjon les mer

Vil kapre bilsalget fra Finn

Tysk gigant inntar Norge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Europas største rubrikkannonseplass på nett for bil, Mobile.de som er eid av giganten Ebay, starter opp i Norge. Målet er økt bruktimport og konkurranse mot Finn.no, skriver Dagens Næringsliv.

Schibsteds pengemaskin Finn.no har vært totalt dominerende for bilanonser på internett i Norge i mange år. Totalt omsatte Finn.no for nær én milliard kroner bare ifjor, med 40 prosents driftsmargin.

I første omgang er det en oversettelse av den tyske databasen med bruktbiler som lanseres i både Norge og Sverige gjennom et samarbeid med bilformidleren Erling Stavheim.

Enklere
– Vi vil gjøre det enklere å importere biler fra Tyskland til Norge. Dette er en langsiktig satsing. Vi har tenkt å bli her lenge. Vi kommer til å bli ekstremt konkurransedyktig på pris – både for private og profesjonelle bilforhandlere, forteller Stavheim til DN.

De tyske annonsene vil ikke bare komme med norsk tekst, men også med ferdig utregnede importavgifter inn til Norge. I tillegg til den tyske basen med rundt 1,4 millioner bruktbiler, vil også den norske versjonen av Mobile.de om kort tid ta inn norske bilannonser.

Vekst i bruktimport
De siste årene har den norske bruktbilimporten jevnt over ligget på rundt 30.000 biler, der BMW, Volvo og Mercedes-Benz har vært de mest populære bilmerkene.

Stavheim mener potensialet er 10-20.000 flere bruktimporterte biler.

Les også: Her er de beste bilene

Mercedes vil bli størst

Bilsalget flater ut

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

DNtv Bil

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør