Mange bilprodusenter tilbyr kundene muligheter for å personifisere sin egen bil i form av forskjellig utstyr, og lakkfarger og interiør. Det er derimot ikke alle forunt å få en modell laget eksklusivt for seg. Men så er hverken kunde eller produsent helt vanlige i dette tilfelle.

Eric Clapton er Ferrari-fan, og har i modellen SP12 EC fått sin helt egne bil.

 

Bilen er basert på den nye 458 Italia, men stylingen og inspirasjon er hentet fra Claptons favorittmodell: 512 BB.

Originalen ble produsert mellom 1976 og 1984, og var en coupé-modell med 12-sylindret Boxer-motor. Ferrari oppgir ikke hva som sitter under panseret i Claptons bil, men ryktene skal ha det til at det er den originale 458-motoren som er en V8-er på 4,5 liter og en effekt på 570 hestekrefter.

SP12 EC har fått de karakteristiske lufteventilene i panseret, samt at lyktene er rettet opp, for å ligne de hevbare lyktene i 512 BB. Den todelte lakken er også hentet fra originalen. Bilen er designet av Centro Stile Ferrari i samarbeid med Pininfarina og ingeniørene i Maranello.

En standard 458 Italia koster mellom 2,5 og 3 millioner kroner i Norge. Hva Clapton betaler for sin spesielle bil er ikke oppgitt, men enkelte rapporter indikerer en pris på omkring 28,5 millioner kroner. Selvfølgelig uten norske avgifter. Greit da å ha noen hits i bagasjen.

 

Les også vår test av Ferrari FF: Forrykende firehjulstrekker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.