Nybilsalget i Norge fortsetter på et høyt nivå med en stigning i oktober på 7,5 prosent på personbiler fra samme måned ifjor, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Det gjør at nybilsalget hittil i år har steget med 1,9 prosent fra samme periode ifjor, til 116.612 nye personbiler så langt.

Importerer selv
Bruktimporten tok virkelig av i oktober. Mens det ble registrert 12.413 nye personbiler, ble det også bruktimportert 3.126 biler i oktober. Det er en økning på 32,6 prosent sammenlignet med oktober i fjor. Samlet hittil i år er også bruktimporten økende med nesten 13 prosent.

En høy kronekurs sammenlignet med euroen er nok i all hovedsak årsaken til dette. Kombinert med at det er krise på en lang rekke markeder ute i Europa, er nok tiden inne for å kunne spare en god slump penger på å importere biler fra utlandet. I tillegg har det blitt viktigere og viktigere for også bilforhandlere å hente inn biler fra utlandet som de selger i sine butikker i Norge.

BMW er hittil i år det mest populære bruktmerket å importere, fulgt av Volvo og Mercedes-Benz.

Gammel traver
På det vanlige nybilsalget er det fremdeles Volkswagen som dominerer, med Golf på topp også i oktober. En ny modell er nå på vei inn i markedet, så det kan være gunstige priser på den gamle modellen som gjør at salget fortsatt holder seg høyt.

Les test av nye Volkswagen Golf: Denne bilen feier konkurrentene av banen

Den nest mest solgte modellen i oktober ble Toyota Yaris. Denne leder også an i satsningen på bensin kontra diesel. Kun to prosent av Yaris-kundene i oktober valgte dieselmotor. Toyota er i ferd med å spise seg innpå Volkswagen på listen over bilmerkene, med en vekst på hele 13,3 prosent hittil i år, mot VWs vekst på 0,9 prosent.

Diesel på vei ned
Dieselandelen i oktober lå på 57,6 prosent, og samlet hittil i år ligger den på 65,1 prosent. Det er et fall på nesten 12 prosent fra fjoråret.

Firehjulsdrift blir mer og mer populært. I oktober er tre av ti biler levert med drift på alle fire.

Varebilsalget er på vei litt ned, og med 26.554 biler hittil i år er fallet på omkring fem prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.