Norges mest solgte bil er i år Volkswagen Golf med 5.861 registreringer hittil. På andreplass kommer varebilmodellen Volkswagen Caddy, som med 4.925 solgte biler nesten er dobbelt så stor alene som nest mest solgte varebilmerke i Norge; Peugeot.

Hittil i år har Volkswagen registrert 10.174 nye varebiler under 3,5 tonn her i landet, viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

I november falt varebilsalget med nesten 25 prosent. Volkswagen var det eneste av de ti største varebilmerkene som gikk motsatt vei, med en vekst på 0,9 prosent i november, og en markedsandel på oppsiktsvekkende høye 39,7 prosent.

Les om personbilsalget her: Norge trosser Europa

For hele året ligger Volkswagen på en historisk høy markedsandel på 34,8 prosent. Varebilmarkedet er ned 7,2 prosent hittil i år, men Volkswagen vokser fra konkurrentene. Salget har så langt i år økt med 3,9 prosent. Volkswagen Nyttekjøretøyer selger flere biler alene, enn de neste fire merkene til sammen.

Mest populære modell er Caddy, som alene innehar en markedsandel på 16,8 prosent. Transporter/Caravelle er nest mest solgte varebil med en markedsandel på 11,6 prosent.

Peugeot har falt mindre enn konkurrentene Toyota og Ford, og passere begge disse på merkestatistikken inn til en andreplass. I tillegg til Volkswagen er det kun Mercedes-Benz og Fiat av merkene på topp-ti-lista som har vekst i salget.

Her er de mest solgte varebilmodellene hitil i år:

Registreringer til og med 1/11-2012
Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.