Det er 50 år siden Porsche kom med den første 911. Første 911 Turbo kom for 40 år siden. Nå skal det feires med en ny Turbo-, og ikke minst en Turbo S-modell.

For å ta de viktige fakta først: 3,8-liters-motoren i turbomodellen yter 520 hestekrefter og Turbo S-modellen yter 560 hestekrefter. Ganske heftig med andre ord.

Den sterkeste skal dermed klare Nordsløyfa på Nüburgring på godt under 7,30, hevder Porsche.

Kreftene går via en syvtrinns dobbeltkløtsjkasse. Om du er av de miljøbevisste, kan vi berolige deg med at start/stopp-funksjon er på plass, noe som gir et relativt beskjedent forbruk på 0,97 liter på mila, for begge modeller. Det er en reduksjon på 16 prosent fra forrige modell.

Et nytt firehjulsdriftsystem er på plass, med vannkjøling som gjør det mulig å fordele enda mer krefter på forakslingen, om nødvendig. Akkurat som på GT3-modellen som ble presentert i Genéve tidligere i år, får også Turbo-modellen styring på bakhjulene. Opptil 2,8 grader svinger bakhjulene, avhengig av bilens hastighet. Ved lave hastigheter styrer bakhjulene motsatt av forhjulene, noe som gir inntrykk av en langt kortere bil.

 

Null til 100 km/t går unna på 3,2 sekunder i Turbo-modellen med Sport Chrono pakke. For Turbo S-modellen går sprinten ett tidel raskere. Toppfarten er oppgitt til 318 km/t.

Bilen har ti centimeter lenger akselavstand, og Turbo-modellen er 28 millimeter bredere enn Carrera 4-modellen.

Les test av Porsche 911 Carrera 4: Dette må være verdens beste sportsbil

For første gang kommer Turbo-modellen med et aktivt aerodynamisk system. Det innebærer en front-spoiler som kan justeres i tre steg, samt vingen bak som også har tre posisjoner. Dermed kan man velge om det er toppfart eller dynamiske egenskaper bilen skal tilpasses.

Innvendig bygger bilen mye på Carrera-modellen. Radar-basert cruisekontroll og skiltgjenkjenning tilbys for første gang.

Bilen kommer på markedet i slutten av september. Prisene i Norge blir 2.167.000 kroner for Turbo, og 2.498.000 for Turbo S-versjonen.

. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.