Både Bentley og Rolls-Royce kan med glede se tilbake på 2013.

Bentley økte selget med hele 19 prosent ifjor og leverte 10.120 biler, som er ny rekord for merket.

- 2013 markerer vårt fjerde år på rad med tosifret vekst, noe som etablerer oss som det mest ettertraktede luksusbilmerket i verden. Vi fortsetter å vinne nye kunder, og vi er sikre på at 2014 vil bli nok et vellykket år for Bentley. Folk over hele verden elsker den unike kombinasjonen av luksus og ytelse i våre biler, sier Bentley-sjef Wolfgang Schreiber i en pressemelding.

Bentley leder an i luksusmarkedet med en markedsandel på hele 25 prosent. Luksusmarkedet falt med omkring seks prosent ifjor, ifølge selskapet.

Nok en britisk suksess
Det forhindrer ikke at den andre velkjente luksusprodusenten med britiske aner, Rolls-Royce også satte ny rekord i 2013.

Det tradisjonsrike merket leverte ut 3630 biler til kunder ifjor, noe som er ny rekord for fjerde året på rad, og 55 biler mer enn året før. Merket utroper seg selv til markedsleder i super-luksus-segmentet for biler over 200.000 euro.

For begge merkene er det USA og Kina som er de viktigste markedene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.