De offisielle registreringstallene for Tesla Model S hittil i mars går bare til og med 24. mars. Likevel er de rekordhøye. Hele 896 biler er hittil registrert.

At den topper listen over elbiler er ikke så overraskende, men tallet er omkring det dobbelte av antallet registrerte Volkswagen Golf i samme tidsrom. Og fremdeles er det fem registreringsdager igjen av måneden.

- Samme målet

På ulike fora på internett telles det daglig opp nye registreringer, og de ubekreftede tallene skal nå ha passert 1300 biler. Tesla ser dermed ut til å kunne slå den gamle rekorden for utlevering av enkeltmodeller på en måned, som var 1328 Subaru Forester i desember 2006. Bilavgiftene ble lagt om i 2007, noe som gjorde store utslag på registreringene både før og etter årsskiftet.

LES OGSÅ: Kostbar Tesla-boom

- Jeg kan godt forestille meg at det blir slik. I slutten av et kvartal leverer vi alltid mange biler. Vi har det samme målet som vi alltid har hatt, og ser ut til å nå målet vårt for første kvartal, sier Esben Pedersen som er kommunikasjonssjef for Tesla til DN.

Niendeplass

Hittil i år ligger Tesla på en niendeplass på registreringstatistikken blant personbilmerkene i Norge, rett foran Skoda og Mercedes. Merket kommer i mars til å hanke inn en plass blant de tre på toppen, med en markedsandel på 9,7 prosent.

Pedersen opplyser at det er omkring fem måneders ventetid for kundene nå, men at de har noen biler for dem som ikke skal spesialtilpasse bilen sin. Tesla i Norge får hjelp fra ansatte fra hovedkontoret i Nederland for å håndtere alle leveringene.

- De har nok mye å gjøre nå, ja. Vi har mange ledige stillinger i Norge, og henter inn folk til å dekke disse stillingene, sier Pedersen.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Xi forsøker seg med panda-diplomati overfor EU

Klitsjko stiller seg bak sjokoladeoligark

Facebooks børsfall kan svekke norske aksjer  

Mæland innkaller til korrupsjonsmøte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.