Volkswagen Gruppen har gjort vane i å bygge spektakulære biler til det årlige entusiast-treffet i Wörthersee i Østerrike.

I år er det Audi som varter opp med denne godbiten av en A3 Sportsedan, i konseptversjon kalt Audi A3 clubsport quattro. Under panseret sitter den smått legendariske femsylindrede motoren på 2,5 liter. 525 hestekrefter og 600 newtonmeter i dreiemoment sørger for at det kun tar 3,6 sekunder fra stillstand til 100 km/t. Toppfarten er på 310 km/t. Det er altså heftigere enn i Audi TT RS som har denne motoren i en noe mer beskjeden utgave.

Les DNs test av Audi TT RS: Audis ultimate fartsmaskin

Bak har bilen en hekkspoiler som også fungerer som luftbrems. Ved bremsing i hastigheter over 250 km/t (!) løftes den horisontale spoileren i nesten vertikal posisjon. Systemet skal redusere bremselengden med omkring 12 meter.

Bilen er 4,5 meter lang, vekten blir holdt nede til 1527 kilo ved hjelp av utstrakt bruk av aluminium, karbon og karbonforsterket plast.

Wörthersee er Eusopas største entusiasttreff for Audi, Volkswagen, Skoda og Seat. Ifjor viste Volkswagen fram en Golf GTI med 500 hestekrefter på dette treffet.

Slett ikke ueffen bakfra denne konseptbilen.
Slett ikke ueffen bakfra denne konseptbilen.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.