Bilsalget går så det griner, skal vi tro registreringstallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken. I mai ble det registrert 12.337 nye personbiler, noe som er en økning på 2,7prosent fra mai 2013. Sammenlignet med gjennomsnittet for mai måned de ti foregående årene, er årets maitall nesten 16 prosent høyere.

Økt leasing?
Næringsandelen er høy, i mai var den på 47,3 prosent, det er opp fra 43,7 prosent i samme måned i fjor. Dette kan skyldes at privatleasing blir mer og mer populært.

Les også: Vil ikke eie, velger å leie dnPlus

Samtidig faller bruktimporten med hele 26,4 prosent i mai sammenlignet med året før.

Varebilregistreringene økte i mai med over ti prosent fra samme måned i fjor. Likevel er varebilsalget tilbake omkring ti prosent så langt i år.

På topp blant personbilmerkene finner vi som vanlig Volkswagen med en markedsandel på nesten 14 prosent i mai. På andreplass kommer Toyota med en markedsandel på 11,8 prosent. Tredjeplassen i mai gikk til Volvo med syv prosents markedsandel.

BMW fosser avsted
Mest vekst av de største bilmerkene har BMW med over 50 prosent hittil i år. Til forskjell fra mange andre merker, skyldes det ikke en enkeltmodell, men økning på flere modeller, blant annet 3-serien, 5-serien, X1 og ikke minst X5.

Nissan vokser også bra , mye grunnet sin elbil Leaf.

Elbilene holder stand
Tesla fikk registrert 373 nye Model S i mai, og ligger så langt i år som nummer 11 blant bilmerkene med 2600 registreringer.

Elbilene hadde i mai en markedsandel på 10,9 prosent, mens dieselandelen faller til under halvparten av alle registrerte biler.

Med et fall på 20 prosent hittil i år er det Ford som gjør det dårligst av toppmerkene. Lenger ned på listen kan Suzuki glede seg over en vekst på hele 71 prosent hittil i år, mens Renault har mer enn doblet antall registreringer til 633 hittil i år.

Slik ser topplisten for bilmerkene ut så langt i år:

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken

Se bilder av de ti mest solgte modellene i mai:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.