Den amerikanske bilgiganten General Motors må tilbakekalle ytterligere 3,3 millioner biler som er utstyrt med en tenningslåsen som gjør dem farlige.

General Motors har hittil i år tilbakekalt rundt 20 millioner biler i 44 omganger, og 5,95 millioner av disse er tilbakekalt som følge av en potensielt farlig tenningslås.

Feil ved tenningslåsen gjør at motoren plutselig kan stanse i fart. Bilene kan dermed miste bremseeffekt og servostyring, og kollisjonsputer blir heller ikke utløst.

Sparket

GM medgir at feilen kan ha forårsaket flere hundre ulykker og kostet minst 13 menneskeliv.

Mandag ble det kjent at én og samme ingeniør har utviklet tenningslåsen som benyttes i bilmodellene som tilbakekalles, blant dem Buick Lacrosse, Chevrolet Impala, Chevrolet Cobalt Chevrolet Camaro og Cadillac Deville.

Ingeniøren har nå fått sparken, og samme skjebne har en rekke høytstående ledere i bilgiganten lidd.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: 25 millioner amerikanske biler tilbakekalt i 2014

 
Produksjonsfeil har kostet minst 13 liv - nå sparker GM toppene