Forslaget til endringer i årsavgiften sendes på høring til høsten og iverksettes «så fort som mulig».

– Vi vil at bileierne bare skal betale for den tiden de bruker bilen, og slippe årsavgift når de ikke bruker den, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB.

Forslaget er ett av flere Fremskrittspartiet fremmer for å gjøre hverdagen til folk litt enklere. Jensen foreslår nå at årsavgiften kreves inn av forsikringsselskapene over samme faktura som forsikringspremien.

– Det handler om å gi mer fleksibilitet til bileierne. Gjennom mange år har bilorganisasjonene dessuten ønsket en enklere innkreving av årsavgiften, sier Jensen.

Regjeringen foreslår nå at bileierne skal kunne dele opp betalingen av årsavgiften i rater, sammen med forsikringspremien. Endringen vil gjøre det enklere og besparende for den enkelte bileier for eksempel i forbindelse med kjøp av nybil, eierskifter og avregistreringer.

Les også:
El-biler kan bli 25 prosent dyrere over natten
Renault-rekord rundt Ringen
I rute med Model X  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.