Det ble registrert 11.444 nye personbiler i august, det er 216 færre enn samme måned i fjor, da august hadde en registreringsdag mer. Sammenlignet med gjennomsnittet for august måned de ti foregående årene, er årets augusttall 17,5 prosent høyere, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Som vanlig er det elbilene som bidrar til mest vekst, og nullutslippsbiler hadde 15,2 prosent markedsandel i august. Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle nye personbiler registrert i august var 107 g/km.

Volkswagen ser ut til å hale i land tittelen som mest solgte bilmerke også i år, med en markedsandel på 14,6, hittil i år med en vekst på 8,6 prosent. På andreplassen ligger Toyota med en markedsandel på 11,3 prosent. Hittil i år har vilmerket falt med nesten 11 prosent, mangel på elbil er en åpenbar årsak, sammenlignet med Volkswagen som pøser ut sine to elektriske modeller e-Up og e-Golf. Hittil i år er nesten 22 prosent av alle folkevogner registrert i Norge, elbiler.

På tredjeplass kommer BMW, også ved hjelp av elbilen i3 med en samlet vekst i år på 44 prosent.

Ettersom privatleasing har blitt mer og mer populært har næringsandelen av personbilsalget i august økt til 48,4 prosent, fra 44,3 prosent i august ifjor.

I august økte varebilsalget med åtte prosent til 2806 registreringer.

Samlet sett har personbilsalget i Norge økt med to prosent hittil i år. Når det gjenstår fire måneder, er det registrert 95.519 personbiler, og totalsalget takter mot et tall høyere enn fjorårets svært gode marked som endte på 142.151 biler.

Les også: Her er høstens bilnyheter

 

Her er de mest populære modellene i august:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken.