Ford S-Max har vært en av de mest populære syvseterne på det norske markedet etter at den debuterte i 2006.

At mange plasskrevende familier har falt for bilen er ikke underlig. Den har en av de største bagasjerommene, og i tillegg mulighet for sitteplass til syv.

Nå presenteres andre generasjon S-Max, og den fortsetter å spille på det den er god til. Bilen deler plattform med den nye generasjonen av Ford Mondeo som kommer senere i år.

-S-Max spilte på riktige strenger overfor kunder over hele Europa - folk som trenger plass og praktiske løsninger, men som aldri kunne forestille seg en typisk familiefrakter. Den helt nye S-Max tar dette kompromissløse ethoset til nye nivåer med fantastisk design, kul teknologi og dynamisk kjøreopplevelse, sier sjef for Ford Europa, Stephen Odell, i en pressemelding.

Nå også med 4x4
En av de store nyhetene med modellen er at den nå også kommer med firehjulsdrift.

På motorsiden kommer bilen med en ny 1,5-liters bensinmotor med 160 hester, i tillegg til kjente motorer som toliters diesel-versjoner med 120, 150 eller 180 hestekrefter.

Også den spreke toliters motoren på 230 hestekrefter kjent fra Ford Focus ST, blir å finne i S-Max.

Mye utstyr
Bakseteradene kan nå betjenes elektrisk, det samme gjelder bakluken, som ved hjelp av et sveip med foten skal åpne seg automatisk, akkurat som på Ford Kuga.

Ellers kommer bilen med parkeringsassistenter, og avansert sikkerhetsutstyr som antikollisjonsassistenter og adaptive Led-lamper.

Det ser ut til at Ford har kuttet helseovervåkningen som konseptbilen som ble vist for ett år siden var utstyrt med.

Bilen debuterer i Paris i høst, og kommer antakelig på norske veier til neste år.

Les vår test av S-Max fra 2010: Helmax S-Max (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.