(Paris, Frankrike:) Denne gangen er det ikke kun på overflaten bilen overrasker. Et brøl fra en V10-motor runger gjennom salen der Volkswagen Gruppen presenterer sine nyheter. En blå lekker Lamborghini raser over scenen før den blir borte. Like etterpå kommer den samme bilen kjørende helt lydløst ut av luken i veggen der den forsvant. Lamborghini Asterion er ikke noe ringere enn en ladbar hybrid fra superbilmerket.

Tilleggsbetegnelsen er LPI 910/4, noe som betyr at entusiastene ikke trenger å bekymre seg for mangel på effekt. Tre elmotorer og en V10 motor på 5,2 liter yter altså samlet 910 hestekrefter, og bilen kommer med firehjuldrift. Ikke slik man er vant til fra merket, for en elmotor driver hvert forhjul, mens bensinmotoren driver bakhjulene. Den siste elmotoren er koblet til girkassenn.

Null til 100 km/t skal gå på tre sekunder og toppfarten er på 320 km/t.

Navnet Asterion kommer fra gresk mytologi, og var navnet på en minotaur. Altså en hybrid skapning med hode fra en okse og kroppen til en mann.

Bilen er ikke bare rask, men hybrid-motoriseringen skal sørge for at det går mer effektivt for seg i matfatet også. Bilen kan kjøre inntil fem mil på ren elektrisitet, og utslippet er oppgitt til 98 gram per kilometer. Det er omlag en tredel av en standard Lamborghini.

Følg med på DN.no. Vi dekker bilutstillingen i Paris, som åpner for pressen torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.