Førstkommende søndag åpner Tesla to nye superladestasjoner og utvider dermed Tesla-eiernes kjørerute mellom Oslo og Trondheim til også å gjelde den raskeste veien gjennom Østerdalen. Laderne er plassert i Alvdal og Elverum, og blir et alternativ til ruten over Dovrefjell. Begge laderne ligger langs riksvei 3, ved Taverne i Alvdal og Elgstua i Elverum.

I en pressemelding fra selskapet heter det at den nye ruten er en del av ekspansjonen for å kunne kjøre Tesla Model S omtrent hvor som helst i Norge ved å kun benytte seg av Superchargernettverket – og det uten å bruke en krone på drivstoff.

Tesla-sjef Elon Musk sa da han besøkte Norge tidligere i år at ladingen ville forbli gratis, og at dette lå som en del av prisen kundene betaler for bilen når de kjøper den.

Med ladestasjonen i Elverum åpner det også muligheten for å kjøre Tesla til vinterdestinasjonen Trysil, uten å måtte kjøre omveien om Lillehammer for å lade.

Tesla har 221 aktive Superchargere i verden, 76 av disse er i Europa og 15 er i Norge, sammen utgjør de verdens største og raskest voksende hurtigladenettverk.

I Norge har Tesla bygget superchargere i Aspøya, Aurland, Dombås, Gol, to i Lier, Lillehammer, Lyngdal, Sandane, Solli, Sundebru og Vinje, i tillegg til de to nye i Eleverum og Alvdal.

Superchargerne har hittil gjort det mulig å kjøre med Tesla å rutene Oslo-Gøteborg-København-Hamburg, og sydover til helt til Route du Soleil i Frankrike, som går fra Paris til den franske riviera.

Teslas Supercharger er gratis for Model S-eiere og er en av de kraftigste ladeteknologiene som finnes, og kan levere opp til 135 kilowatt likestrøm direkte til batteriet i en Model S.

Les også: - Eiere av de dyrere Teslaene har fått panikk

DN var med da Teslas første supercharger i Europa ble åpnet: Teslas signingsferd (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.