Kompaktsuven Q3 kom på markedet høsten 2011 og oppgraderes nå med mindre endringer på design, nye motorer og ny teknikk. Ikke minst har Audi fått konkurranse fra Mercedes, og deres nye GLA, som kom tidligere i år.

Les test av GLA: Mercedes følger formelen dnPlus (krever innlogging)

Utvendig er det nye støtfangere og ny, og mindre grill. Xenonlys med Led-kjørelys og allværslys er standard. Skal du ha Led-hovedlys foran og bak, kommer det som ekstrautstyr. De utvendige målene og akselavstanden er i stor grad uendret.

Bilen leveres med et valg av tre bensinmotorer fra 150 til 220 hestekrefter og tre dieselmotorer mellom 120 og 184 hestekrefter. Volummodellen i Norge vil bli toliters dieselmotor på 150 hestekrefter, kombinert med quattro firehjulsdrift og S tronic automatgirkasse.

Alle motorene har fått økt effekt og lavere forbruk, og CO2-utslippet er redusert med opp til 17 prosent.

Les test av Q3 da den kom: En halvhjertet Audi

Understell og støtdempere har også blitt oppgradert for ytterligere komfort. I Norge blir 17" aluminiumsfelger standard, mens det leveres felger opp til 20" som ekstrautstyr.

Basisutgaven av nye Audi Q3 veier 1.385 kilo og har et bagasjeromvolum på 460 liter. Legges bakseteryggen ned økes lastevolumet til 1365 liter.

Infotainment-systemet byr på navigasjon via Google Earth og i kjent Audi-stil en rekke online-tjenester.

Toppmodellen Audi RS Q3 oppgraderes også. Den femsylindrede turbomotoren på 2.5-liter yter nå 340 hestekrefter, noe som er en økning på 30. Den lille suven gjør dermed null til 100 km/t på 4,8 sekunder. Det er samme tid som Porsche 911 Carrera med manuell girkasse bruker.

De nye Audi Q3 modellene lanseres i Norge i februar. Prisene endres ikke stort fra dagens prisbilde, som betyr en innstegspris på 380.000 kroner og drøye 900.000 kroner for toppmodellen RS Q3.

Les også: Blir dette neste modell fra Audi? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.