Den japanske motorsykkelgiganten Yamaha vil begynne produksjon av småbiler og satser i første rekke på det europeiske markedet.

Yamaha har lenge vurdert å starte bilproduksjon og viste fram en prototyp på en småbil under en bilmesse i Tokyo i 2013.

Motorsykkelprodusenten viste også fram en ny batteripakke til bruk i elbiler, men om den kommende bilen vil bli en hybridbil, elbil eller bensinbil, er foreløpig uklart.

Vil bygge fabrikker i Europa

Ifølge en talsmann for Yamaha satser selskapet i første rekke på å lage småbiler for det europeiske markedet, og planlegger derfor å bygge flere bilfabrikker i Europa.

Selv om Yamaha er best kjent for sine motorsykler, har selskapet helt siden 1960-tallet samarbeidet med Toyota om utvikling av bilmotorer. De har også produsert over tre millioner motorer for bilgiganten opp gjennom årene.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Bilmodellen Elon Musk frykter

 

Elbilene tar av i fallende marked
 

Toyota er verdens største