Genève, Sveits: Dagen før den store bilutstillingen i Genève åpner for pressen kunngjorde juryleder Håkan Matson fra den svenske avisen Dagens Industri at Stasjonsvognenes revansj trakk det lengste strået i konkurransen. Bilen fikk 340 poeng, og slo dermed DNs favoritt; Citroën C4 Cactus som havnet på andreplass.

Les vår test av Passat: Stasjonsvognenes revansj

Det startet med 31 kandidater, som i finalen ble til syv biler. De øvrige bilene som var med i finalen var BMW 2-serie Active Tourer, Ford Mondeo, Mercedes-Benz C-klasse, Nissan Qashqai og Renault Twingo.

De fleste store landene hadde Passat som sin favoritt, og det hadde også det eneste norske jurymedlemmet Rune Korsvoll fra bladet Motor.

Ifjor var det Peugeot 308 som vant tittelen Årets bil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.