Dette var ny Tesla-rekord for antall leverte biler i et kvartal og representerer en økning på 55 prosent sammenlignet med første kvartal ifjor, skriver Tesla i en melding.

Antallet viser at elbilprodusenten er på god vei til å overstige det antallet Tesla Model S sedan som de solgte i 2014 - nemlig 31.655 biler.

Tesla-gründer Elon Musk har imidlertid satt seg et mål om å levere 55.000 biler i 2015 og en halv million innen 2020, skriver The Wall Street Journal. 

For å nå det ambisiøse målet sitt må Musk få en knalldebut for sin nye model - Model X - i andre halvår i år.

Solide Tesla-tall også i Norge

Her hjemme ble det levert mer enn dobbelt så mange Tesla Model S i mars som samlet registrert i årets to første måneder.

Tesla fikk en tredjeplass i mars, da utleveringene av den firehjulsdrevne Model S tok av med 1140 biler i mars. Det er mer enn dobbelt så mange som ble registrert samlet i årets to første måneder.

Tesla leverer alltid ut mange biler ved kvartalsslutt, men likevel er tallene 25 prosent ned fra fjorårets jubeltall for den elektriske bilen.

Totalt er det registrert over 7000 elbiler i år, og i mars var elbilandelen på hele 24 prosent. Volkswagen er markedsleder med over 3000 elbiler, men ble i mars slått av Tesla med 22 biler.

Les også: Tesla-leveringene tok av i mars

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.