I midten av mars ble det kjent at en av Norges største handelsbedrifter, Bertel O. Steen, ville overta import og salg av bilmerket Citroën fra bilfabrikken selv.

Les saken: Kjøper seg større

Forutsetningen var at transaksjonen ble godkjent av Konkurransetilsynet. Denne godkjennelsen er nå kommet, og formell overtakelse vil skje 1. mai.

- Vi har hatt stor tro på at avtalen ville bli godkjent, men man kan aldri være helt sikker. Vi er derfor svært glade for beskjeden fra Konkurransetilsynet som betyr at vi kan gjennomføre oppkjøpet av Citroën Norge AS. Oppkjøpet er en naturlig utvidelse av et langt og fruktbart samarbeid mellom PSA Peugeot Citroën og Bertel O. Steen. At de to selskapene har hatt et nært samarbeid i 85 år gjennom importen av Peugeot til Norge, er helt klart i avtalens favør, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen i en pressemelding.

Citroën og DS blir et eget selskap innenfor Bertel O. Steen-konsernet, og vil drive som en selvstendig organisasjon, adskilt fra konsernets andre bilmerker Kia, Mercedes-Benz og Peugeot.

- Oppkjøpet er et viktig skritt mot Bertel O. Steens ambisjon om å bli Norges beste bilhus innen 2018. Vi har felles mål og ambisjoner med PSA Peugeot Citroën, og har store ambisjoner på vegne av alle tre merkene; Peugeot, Citroën og DS, sier Maarud.

Bertel O. Steen omsatte ifjor for første gang for mer enn 10 milliarder kroner, og satt igjen med et resultat før skatt på 258 millioner kroner.

Les mer om Bertel O. Steens resultat for ifjor: Forbereder seg til netthandel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.