Dette er den andre modellen i McLarens Sports-serie. 540C Coupé ble avduket under bilutstillingen i Shanghai som åpnet mandag.

Og akkurat som storebror 570S avslører navnet antallet hestekrefter, og dreiemomentet motoren som sitter midt i bilen yter. Forøvrig er dette den fjerde (!) modellen merket lanserer i år. Det sier litt om ambisjonene, og om veksten til merket som spesialiserer seg på sportsbiler.

Motoren er selvdagt en V8-er på 3,8 liter, og chassiset er laget av karbonfiber, slik at vekten skal holdes nede på 1311 kilo. Det mener produsenten er nesten 150 kilo lettere enn nærmeste konkurrent.

Null til 100 km/t går unna på 3,5 sekunder, mens 200 km/t passeres etter 10,5 sekunder. Toppfarten er oppgitt til 320 km/t.

Forbruket skal være på 1,1 liter på mila, noe som tilsvarer et CO2-utslipp på 258 gram per kilometer.

I hjemlandet starter prisen på 126.000 pund, noe som tilsvarer omkring 1,5 millioner med dagens kurs. Selvfølgelig før norske avgifter, som vil beløpe seg på omkring 1,1 -1,2 millioner norske kroner i tillegg.

Les vår test av Mercedes-AMG GT S: Store ulv

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.