Tyskerne er svært stolte av sin bilindustri - med rette.

Men nå har de tyske luksuskjempene BMW, Audi og Mercedes fått seg en nesestyver.

Den nye supersuven XC90 fra Volvo kaprer nemlig tittelen som årets firmabil 2015 i Tyskland, skriver di.se.

- Dette styrker oss i troen på at denne bilen vil bli en stor favoritt hos firmabilsjåfører over hele Europa, sier Bernard Bradley fra Volvo personbiler til avisen.

63 bilmodeller ble testet i kategoriene prestasjon, komfort og økonomi, og i klassen stor suv kunne ingen hamle opp med XC90.

Kina, Kina, Kina

Resultatet er en ny fjær i hatten for den nå kinesisk-eide bilprodusenten fra Göteborg, som ifølge avisen satser enda mer for å ta opp kampen mot de tyske prestisjemerkene Audi og BMW.

Ifjor høst tok Volvo også over tronen som det bilmerket som tyskere generelt er mest fornøyd med.

Bilbransjen er for øyeblikket svært opptatt av den raskt voksende, svært kapitalsterke og veldig kresne overklassen i Kina. Ifølge konsulentselskapet IHS Automotive fikk for eksempel BMW 45 prosent av sitt overskudd i 2013 fra bilsalget i Kina.

Og den som skal vinne kampen i Kina, må også vinne forbrukernes hjerte. Derfor svir det ifølge di.se trolig hardt for de tyske luksusbilprodusentene BMW, Audi og Mercedes å bli slått på hjemmebane.

 

Les også: Audi har produsert nytt drivstoff av luft og vann
 

 
Dette er bruktbilene som ikke svikter


Volvoen er et solid svensk gull  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.