Amerikanske bilkjøpere har vist skuffende liten interesse for elbiler og ladbare hybridbiler, og amerikanske myndigheter har heller ikke gått foran med et godt eksempel i sine innkjøp, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Siden Obama ga sitt løfte er det solgt i underkant av 287.000 biler av denne typen til amerikanske forbrukere, og det tilsvarer bare tre prosent av alle biler som er solgt i perioden.

Amerikanske myndigheter kjøpt selv inn under 25.000 slike biler, noe som utgjorde rundt syv prosent av alle biler som ble kjøpt inn av dem.

Til sammen utgjør dette under en tredel av den millionen med elbiler og ladbare hybridbiler som Obama lovet å få på veien for fem år siden.

I Norge er det til sammenligning solgt godt over 50.000 biler av denne typen de siste årene, og en stadig større andel av bilene som selges her i landet, kan nå gå på strøm. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.