Dette er den nye generasjonen Superb stasjonsvogn fra Skoda, som ikke bare er stor, men den er faktisk større enn forgjengeren.

Og det sier ganske mye.

Bilen er nå bygget på Volkswagen Gruppens skalerbare plattform MQB, som også rommer biler som Volkswagen Golf, Passat og Touran, samt Audi TT og A3, og lillebroren Skoda Octavia.

I Superbs tilfelle har bilen en akselavstand på 2841 millimeter, noe som er 80 mm lenger enn forrige modell. Også sporvidden er økt fra utgående modell. Disse to tingene alene bør tilsi enda mer plass innvendig. Bare plassen til knær i baksetet skal være dobbelt så stor som i nærmeste konkurrent.

Bagasjeplassen er på 660 liter, noe som er 27 liter mer enn modellen som går ut. Legger man ned setene, øker plassen til 1950 liter.

Bilen kommer med nye assistentsystemer som skal øke sikkerheten, men også med dynamisk understell for bedre kjøreegenskaper. Motorene skal være opptil 30 prosent mer effektive enn forgjengerens.

Bilen debuterer i Frankfurt til høsten, og kommer på markedet ikke lenge etter. Uten egetlig å vite prisen på den nye modellen, er det mye som tyder for at denne gir overveldende mest plass for pengene.

 

Les også: Kongelig bakseteplass

Laveste, råeste, dyreste
Lamborghini Huracan noe av det råeste du kan kjøre; hvis du har tre millioner da.
01:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.