Renault er i en god steam for tiden, der de nylig har lansert kompaktsuven Kadjar, som blir et ben til å lene seg på for den norske importøren, etter at det meste av salget det siste halvannet året har vært av elbilen Zoe.

Les DNs helt ferske test av Renault Kadjar: Fransk revolusjon dnPlus (krever innlogging)

Under bilutstillingen i Frankfurt i midten av september kommer den franske bilprodusenten med en ny stasjonsvogn som kan bli aktuell for det norske markedet.

Renault Talisman Sport Tourer er en stasjonsvogn av den større typen som går inn i D-segmentet, det betyr at den skal konkurrere med størrelser som Volkswagen Passat og Ford Mondeo.

Renault har tydeligvis vært en tur på Vestlandet med sin nye bil.
Renault har tydeligvis vært en tur på Vestlandet med sin nye bil. (Foto: Renault)
 

Bilen er 486 centimeter lang, noe som gjør den en centimeter lengre enn Skoda Superb, som er en naturlig målestokk for biler som skal kunne romme familien og det meste du kan finne på å ville ha med deg. Akselavstanden er riktignok tre centimeter mindre, så det spørs om man får den samme rikholdige plassen som i Skodaen. Bagasjeromsstørrelsen er ikke oppgitt, men Renault sier at bilen har mer enn 25 liter oppbevaringsplass i kabinen.

Les test av Skoda Superb: En vennlig kjempe

Plassen skal det ikke være noe å si på. "Avstanden mellom fører og passasjer i forsete er den største i kategorien, slik at integrering av en stor og praktisk midtkonsoll er mulig." heter det i pressemeldingen fra Renault, som også skryter av å ha benplass i baksete som er av de største i kategorien.

Av utstyr verdt å nevne finnes blant annet head-up fargeskjerm, ventilerte seter med massasje, adaptive cruise control, aktiv nødbremsing, filskiftevarsel, avstandsvarsling, trafikkskiltgjenkjenning, blindsonevarsling, automatisk dimming av fjernlys til nærlys og handsfree parkering.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.