Forsikringsselskapet Tryg i Fyllingsdalen har utstyrt 1.000 biler med svarte bokser. Selskapet har fått tillatelse fra Datatilsynet til å gjennomføre et pilotforsøk for å se registreringen kan få ned antallet ulykker, skriver Bergens Tidende.

Fagsjef Tori Grytli i Trygg Trafikk sier at det er gjort forsøk som viser at belønning av sikker kjøring har virket positivt på folks kjøremønster.

Datatilsynet er bekymret for at bilførere overvåkes fra minutt til minutt mens motoren er i gang. Tilsynet har likevel gitt konsesjon siden det er frivillig å være med på prosjektet.

Tryg håper at prosjektet vil gi færre ulykker, og at de dermed kan gå videre med å utvikle produkter hvor prisene kan justeres etter den faktiske kjøreatferden til kundene.

Kundene vil selv få tilgang til egen kjøreatferd gjennom en applikasjon. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.