Det nye styret i Volkswagen har gjort en rekke nye strategiske valg.

Dieselstrategien skal orienteres mot de mest avanserte teknologiene, det betyr at dieselmotorer med såkalt utslippsrensing som SCR eller AdBlue-teknologi skal være de eneste dieselmotorene det satses på.

Mens forskning på effektivitet skal økes, vil Volkswagen Gruppen redusere investeringer med omkring 1 milliard euro i året, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Blant det som Volkswagen skal satse på er en standard arkitektur for elektriske person- og varebiler.

Det skal fokuseres på ladbare hybrider med lengre rekkevidde, og elbiler med rekkevidde på opptil 30 mil.

- Volkswagen merket skal reposisjonere seg for fremtiden. Vi blir mer effektive, vi gir økt fokus på modellutvalget og kjerneteknologien, og vi skaper rom for fremtidsrettet teknologi ved å fremskynde vårt program for effektivitet, sier Dr. Herbert Diess, som er sjef for merket Volkswagen.

Selskapet lover økt fokus på elektriske drivlinjer i alle konsernets merker, og et standardisert system som skal muliggjøre elektrifisering for alle modeller med en rekkevidde fra 25 til 50 mil.

Blant annet skal neste generasjon av luksusflaggskipet Phaeton vise selskapets nye profil, og denne gigantiske bilen skal bli helelektrisk med lang rekkevidde. Phaeton var i sin tid tidligere styreformann Ferdinand Piëchs hjertebarn, men ble aldri noen kommersiell suksess for Volkswagen.

Volkswagen Phaeton skal i neste generasjon komme med elektrisk motor.
Volkswagen Phaeton skal i neste generasjon komme med elektrisk motor. (Foto: Volkswagen)
 

- Vi er veldig klar over at vi kun kan implementere disse nyskapningene for merkets fremtid, hvis vi lykkes med vårt effektivitetsprogram og gir produktspekteret vårt et nytt fokus, sier Diess.

Sammen med mine styrekolleger og hele teamet, jobber vi så raskt vi kan med disse temaene. Tiden og Volkswagen-laget har vist at vi står samlet og har fullt fokus på å forme fremtiden, spesielt når tidene er tøffe. Vi har nå lagt det videre grunnlaget for dette, sier Diess.

Se hva Audis toppsjef sa til DN om merkets elbiler:

 

-Premiumkunden bør velge oss
Audi-sjefen viser frem det nye konseptet som han mener er et bedre valg enn Tesla kommende Model X.
01:42
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.