Formålet skal være å justere programvare som påvirker dieselbilenes NOx-utslipp.

630.000 Porsche-, Audi,- Volkswagen-, Opel- og Mercedes-biler tilbakekalles i Europa på grunn av uregelmessigheter knyttet til utslipp, ifølge en kilde i den tyske regjeringen, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En rekke bilprodusenter har blitt blandet inn i mistanker om utslippsjuks den siste tiden.

Daimler, som produserer Mercedes og en rekke andre bilmerker, falt på børsen fredag etter å ha opplyst om en intern gransking knyttet til utslipp fra selskapets kjøretøyer.

Den japanske bilprodusenten Mitsubishi er i hardt vær etter å ha jukset med utslipp denne uken, og de asiatiske bilprodusentene Kia og Hyundai har tidligere måttet betale milliarder av kroner til amerikanske myndigheter for å ha overdrevet sine bilers drivstofføkonomi.

I fjor innrømmet den tyske bilprodusenten Volkswagen (VW) å ha installert en programvare i dieselbiler som gjorde at de viste feilaktig lave utslipp i testsituasjoner.

I tillegg har franske myndigheter nå har gjennomført en razzia mot PSA Group, som produserer Peugeot og Citroën-biler, på jakt etter beviser for mulig utslippsjuks.

Les mer om utslippssakene på DN.no:

Utslippsgransking sender Daimler-aksjen nedover

Razzia mot fransk bilgigant  

Samtlige biler hadde for høye utslipp i britisk test

Mitsubishi innrømmer utslippsjuks  

Nye problemer for Volkswagen  

Følg markedet på DN Investor

Les også:

Røkke-brevet:

Artisten Prince er død: Rundt verden på en dag

FBI betalte millioner for å hacke Iphone - i Norge vil Politiet åpne den med makt  

Uber må ut med 820 millioner kroner etter forlik

Bompengene fortsetter å øke med Frp-statsråd  

Har du fått med deg denne?  Se Tesla-gründeren bli målløs etter spørsmål om Norge
Tesla-Gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: «Em...the... em...the, the, yeah he...»
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
00:45
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»: En finansthriller der 58 milliarder kroner står på spill.

&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Utslippsskandalen" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Bilsalg" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Motor" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.