I dag låser Tesla Motors opp for å konfigurere den nye suven Model X på sine norske nettsider. Samtidig lanseres et nytt batteri på 75 kWt. Det gir naturlig nok bedre rekkevidde enn 70 kWt-batteriet som ikke blir tilgjengelig. Innstegsmodellen blir dermed Model X 75D som har en startpris på 740.200 kroner. Rekkevidden er oppgitt til 417 kilometer og null til 100 km/t går på 6,3 sekunder.

Skal du ha toppmodellen Model X P90D koster den med det meste av ønskelig utstyr opp mot 1,3 millioner kroner.

Les også: - Det er prisen, rett og slett

"Vi vil at eiere alltid skal ha mer enn nok rekkevidde selv i grunnmodellen. Fordi Model X er en større bil, har vi introdusert et større batteri. Slik sikrer vi at selv uten oppgraderinger er Model X fortsatt en fenomenal og kompromissløs bil. Produksjonen av Model X med 75 kWt-batteriet begynner denne måneden." heter det i en pressemelding fra Tesla.

Bestiller du nå, står det på nettsiden at bilen leveres på slutten av året. De første bilene er ventet inn til Norge på starten av sommeren.

Les også: Tesla sliter med å gjøre opp for seg i Norge  

Tesla-sjefen: - Norge er pionerer

Les mer om folkebilen Model 3: 400.000 vil ha ny Tesla

Se video av den helt nye Mercedes-AMG S 63 cabriolet:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.