Elbilprodusenten Tesla la frem mye svakere tall enn ventet etter børsslutt i USA torsdag. Men aksjen ble lite påvirket i utvidet handel.

Underskuddet i kvartalet endte på 150 millioner dollar (1,27 milliarder kroner), som er over det dobbelte av hva analytikerne på Wall Street hadde forventet, skriver CNN Money.

Selskapet begrunner underskuddet særlig med de økte investeringene i nye bil- og batterifabrikker. 

Det regnskapsmessige underskuddet var ifølge BBC 293 millioner dollar, mens omsetningen endte på rundt 1,3 milliarder dollar (11 milliarder kroner), som var et stykke under analytikernes estimat på 1,6 milliarder.

Dette var det 13. kvartalet på rad med røde tall i regnskapet for elbilgiganten. Men det så ikke ut til å bekymre investorene nevneverdig for aksjen endte flatt i utvidet handel etter å ha vært i pluss mye av tiden.

Tror på 50.000 biler i andre halvår

Tesla leverte totalt 14.402 biler i andre kvartal, som ifølge CNN Money er langt under tidligere estimater på 17.000 biler. Selskapet sier imidlertid at

det ser ut til å gå etter planen om å levere rundt 50.000 biler i siste halvår. I henhold til Marketwatch skal selskapet tidligere ha indikert levering av «minst» 50.000 biler i årets seks siste måneder.

Målet er å omtrent tidoble antall produserte biler i løpet av tre år, men historisk har Tesla sjelden klart å leve opp til sine kortsiktige mål.

- Det er vanskeligt å lage biler, og Tesla er fortsatt i vekstfasen. Markedet ser ut til å la tvilen komme ham (Elon Musk, red. anm.) til gode, sier aksjeanalytiker Ivan Feinseth hos Tigress Financial Partners, ifølge BBC.

Les også: Revolusjonen fortsetter dnPlus (DN+)

 
Tesla blar opp milliarder for solcelleselskap
 

Se Tesla Model X åpne falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 



Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.