Det skriver Bloomberg News tirsdag kveld i kjølvannet av at Tesla har hatt telefonkonferanse med journalister i forbindelse med en produktlansering.

Ifølge Tesla Motors vil Model S bli verdens raskeste masseproduserte bil og gi den en rekkevidde på 500 kilometer på en enkelt lading.

Med den nye batteripakken skal Model S P100D med såkalt Ludicrous modus akselerere fra 0-60 miles i timen på 2,5 sekunder, opplyser Tesla i en pressemelding.

Even Sandvold Roland, som er kommunikasjonsansvarlig for Tesla Norge, opplyser at  Model S P100D med Ludicrous vil gjøre 0-100 km på 2,7 sekunder. Model X var allerede verdens raskest akselererende suv, og med P100D-utgaven med Ludicrous befestes posisjonen ytterligere, med 0-100 km/t på 3,1 sekunder.

Tesla medgir at både LaFerrari og Porsche 918 Spyder har akselerert fortere, men ettersom disse ikke lenger er å få kjøpt ny og begge var millionbiler som ble produsert i begrenset antall, mener Tesla Motors deres bil nå er verdens raskeste masseproduserte bil.

Rekkevidde

Model S p100D med Ludicrous vil få en rekkevidde etter amerikansk standard på 315 miles eller 613 kilometer etter EU-standarden, og blir med det elbilen på markedet med lengst rekkevidde.

Model X P100D med Ludicrous har 542 km etter EU-standarden.

Elon Musk ønsker å friste sportsbilentusiastene med den siste batteripakken, fremgår det av pressemeldingen. Kunder som har bestilt P90D Ludicrous, men ennå ikke tatt levering, får tilbud om å oppgradere til det nye batteriet for en fast pris. Oppgraderingen koster 10.000 dollar for amerikanske kunder. Hvor stor mellomlegget blir i Norge er ennå ikke avklart.

Sendte kursen opp

Tidligere tirsdag annonserte Musk på mikrobloggen twitter at Tesla ville komme med en produktnyhet senere på dagen. Det satte fart i spekulasjonene og aksjekursen. På et tidspunkt ble Tesla-aksjen handlet til 228,49 dollar. Etter at nyheten ble kjent falt den imidlertid noe tilbake. Rett før handelen på Wall Street stenger for dagen, er Tesla-aksjen opp 1,1 prosent til 225,10 dollar.

Se video:

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.