Autopilot-funksjonen på Teslas Model S utgjør en «en betydelig trafikkfare», ifølge en intern rapport fra Tysklands transportdepartement som tidsskriftet Der Spiegel har fått tilgang til.

I rapporten kommer det frem kritikk mot flere forhold, melder nyhetsbyrået Reuters:

  • Bilføreren blir ikke varslet når bilen havner i en situasjon som bilens datamaskin ikke klarer å løse
  • Bilens sensorer når ikke tilstrekkelig langt nok i forbindelse med forbikjøringer
  • Nødbremsen fungerer ikke godt nok

Ifølge transportdepartementet er rapporten basert på foreløpige tester og en endelig evaluering er fortsatt ikke gjennomført.

Tesla opplyser i en melding fredag at elbilprodusenten hele tiden har gjort det klart overfor kundene at autopiloten krever at bilføreren hele tiden er oppmerksom. Den tilbakeviser også kritikken mot nødbremssystemet.

Alt om statsbudsjettet 2017

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Nina Jensen: – Statsbudsjettet er en gavepakke til bilistene.
Nina Jensen er kritisk til statsbudsjettet som hun mener mangler et grønt skifte.
01:33
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: