(Saken er oppdatert)
Investor Øystein Tvenge stevner mobilgründer Nadir Nalbant for krav om innbetaling av restkjøpesum etter kjøp og overtakelse av en luksusvilla i Ullernkammen 12.

Nalbant kjøpte boligen for 20,9 millioner kroner 1. november i fjor høst, og overtok boligen for et par måneder siden.

Likevel har Nalbant holdt igjen en 450.000 kroner av kjøpesummen grunnet det han oppfatter som omfattende mangler og problemer ved eiendommen.

- Det er korrekt at jeg har stevnet Nadir Nalbant fordi han har tilbakeholdt rundt en halv million kroner, sier Tvenge til DN.no, som viser til advokaten for ytterligere kommentarer.

Tvenge kjøpte det 429 kvadratmeter store huset i 2006 som et investeringsobjekt. Prisen var 9.250.000 kroner.

Da boligen ble lagt ut for salg igjen i 2008 med champagnemegler Odd Kalsnes på laget, var prisantydningen 24,5 millioner kroner.

(artikkelen fortsetter under faksimilen)

 

- Symbolsk sum
Til tross for at villaen som ble oppført på 1950-tallet hadde gjennomgått en omfattende renovering var altså ikke husets nye eier fornøyd.

Til DN.no forklarer Nalbant at han før overtakelse fikk innhentet ny takstrapport av eiendommen av Opak.

- Opak kom frem til at estimert verdi på feil og mangler på eiendommen lå på i underkant av 600.000 kroner. Ved overtakelsen ble Tvenge og jeg enige om at 450.000 holdes tilbake på meglers konto inntil manglene ble rettet, sier Nalbant.

- Hva skjedde etter det?

- Tvenge har altså skriftlig erkjent de påviste manglene, men ikke løftet en finger for å rette det opp, sier Nalbant.

- Synes du det blir litt voldsomt å dra det til retten, siden du sier det er et ubetydelig beløp?

- Om han vil bruke rettsystemet til slikt, får være hans valg. Jeg er bare interessert i at han tar ansvar og sørger for at eiendommen er i den stand den ble markedsført som, sier Nalbant.

- Tilbakevist samtlige forhold
- Nalbant har fremmet en lang, lang rekke av mer eller mindre forståelige forhold han mener utgjør mangler ved denne boligen, sier Tvenges advokat Håkon Ustaheim i Ro og Sommernes til DN.no.

- Tvenge mener det har vært så grunnløse anførsler i forhold til kontrakten og rettsreglene for boligkjøp i Norge, at jeg på vegne av Tvenge har anmodet Nalbant om å skaffe seg en advokat som kan litt om eiendomsjus, slik at han kan få litt veiledning rundt hva han kjøpt og hvilke rettigheter og plikter han har i den forbindelse, sier advokaten.

Ifølge Ustaheim kommer Nalbant stadig opp med nye anførsler om hva han mener utgjør feil og mangler ved boligen.

- Men Tvenge har forklart og tilbakevist samtlige forhold og mener at de dels bygger på en misforståelse av hva Nalbant har kjøpt og fått, dels en manglende forståelse av hvilke rettsregler som regulerer dette eiendomskjøpet, sier Ustaheim.

- Dette er bare tull og tøys. Tvenge erkjente selv manglene i Opaks rapport idet han skrev under overtakelsesprotokollen. Han har hatt fem måneder på å rette opp disse manglene, noe han ikke har gjort, og da kan ikke jeg som kjøper akseptere at megler frigir pengene, sier Nalbant til DN.no.

Ifølge advokaten har Tvenge likevel tilbudt Nalbant både heving av kjøpet, oppmannsavgjørelse og voldgiftsbehandling.

- Men Nalbant har ønsket prisavslag og domstolsbehandling. Det har dessverre medført at Tvenge har måttet ta ut stevning for Oslo tingrett, sier Ustaheim, og tilføyer at Tvenge imøteser svar fra Nalbants advokat.

Nalbant bekrefter overfor DN.no at han har skaffet seg advokat, men mener allikevel tvisten enkelt kan løses.

- Saken er at Tvenge har bedt om å få frigitt pengene. Det får han ikke før manglene er rettet, understreker Nalbant.

Les også:
Kjøpte dobbel Tjuvholmen-luksus
- Det beste av alle verdener
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.