Nordmenn er villige til å betale mer enn før for hyttedrømmen, i snitt 1,7 millioner kroner. Men det er likevel langt fra nok til de sentrale eiendommene i populære skikommuner.

- I dag får man i beste fall en liten leilighet eller en enkel eller avsidesliggende hytte for 1,7 millioner på Geilo, sier Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 til Dagens Næringsliv.

Vil bruke 300.000 mer
Prognosesenteret spurte på tampen av fjoråret et utvalg nordmenn med hytteplaner hvor mye de forventet å bruke på hytte. Svarene lå i gjennomsnitt 300.000 kroner - eller 36 prosent - høyere enn på samme tid året før.

- De som er i markedet nå er i gjennomsnitt villige til å bruke nær 1,7 millioner kroner på hytte, sier Bjørn- Erik Øye i Prognosesenteret til DN.

Han mener signalene fra de mulige hyttekjøperne gir rom for en moderat prisvekst inn i 2011.

Dyrere i Buskerud
Buskerud er det fjellfylket der det ifjor ble betalt mest for en hytte, viser tallene fra Prognosesenteret. Gjennomsnittsprisen på omsatte hytter i området var ifjor på nær 1,8 millioner kroner.

Geilo, Hemsedal og Norefjell ligger alle i Buskerud fylke. Ifølge profilerte hyttemeglere i områdene skal det godt gjøres å finne hytter til under to millioner kroner - iallfall hvis man er opptatt av beliggenhet, skriver DN.

Sug etter folkehytter
På Norefjell og i Trysil kan meglerne Anders Langtind og Petter Birkrem fortelle at suget etter såkalte folkehytter i tomillionersklassen er stort. Mange ser ut til å leve godt med noen kilometers avstand til alpinanlegget.

- Småhyttene som ligger et par kilometer unna alpinbakken med enkle fasiliteter selges unna raskest. Det kan nesten virke som om enkelte utbyggere har bygget for stort for dyrt og for flott, sier Langtind til DN.

1,4 mill i snitt
Ifølge Øye viser foreløpige tall at de hyttene som ble omsatt ifjor i gjennomsnitt kostet 1,39 millioner kroner. Gjennomsnittsprisen var 1,3 millioner kroner i 2008 og 1,2 millioner i 2007.

Prognosesenterets tall baserer seg på statistikk fra Statistisk sentralbyrå, samt et estimat for 2010.

Her kan du sjekke DNs tester av norske skisteder: Norges beste skianlegg

Les også: Mer skatt når «hytte» blir bolig

<b>Snyter hyttekjøpere med lure kontrakter </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.