Utbyggeren Tjuvholmen KS solgte luksusleiligheter for nærmere 940 millioner kroner ved vannkanten i Oslo ifjor, og salget slår alle rekorder, skriver Dagens Næringsliv.

-Responsen i markedet har vært overraskende stor. Det virker som om mange har ventet i flere år på at de aller dyreste leilighetene skulle bli lagt ut på markedet, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum (55) i Tjuvholmen KS til DN.

Ti prosent av leilighetene som ble solgt i løpet av fjoråret hadde en prisantydning på over 20 millioner kroner. Gjennomsnittsprisen på leilighetene som ble solgt på Tjuvholmen ifjor var på 9,3 millioner kroner.

Den dyreste leiligheten vil ligge ytterst i vannkanten i byggeprosjektet Kavringen Brygge, et bygg i glass, sort granitt, hvit marmor og metall.

Oslos mest spektakulære
Toppleiligheten i femte etasje er slått sammen av totalt fire leiligheter og har et samlet areal på 700 kvadratmeter.

Denne leiligheten, som trolig blir Oslos mest spektakulære med fire stuer, fem soverom, eget omkledningsværelse, bibliotek, svømmebasseng, massasjerom og en gigantisk takterrasse på 130 kvadratmeter, er ifølge DN solgt for rundt 120 millioner kroner, eller 170.000 kroner kvadratmeteren.

Sivilarkitekt Torstein Ramberg (69), som fører byggesaken på vegne av kjøperen, vil ikke kommentere hvem han er oppdragsgiver for, eller gi detaljer rundt leilighetsprosjektet.

I løpet av 2014 skal det bygges kontorbygg og 900 leiligheter i prosjektet som skal stå ferdig i 2014. Nærmere 400 leiligheter er fremdeles ikke bygget.

Les også: Tre år til med høyere boligpriser

<b>Kjøpt for 4,5 mill. - solgt for 43</b>

Frykter ny boligboble
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.