Boligprisene steg 1,3 prosent i mars sammenliknet med februar, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av analysesbyrået Econ Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes forening (EFF).

Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 1,0 prosent høyere enn i februar.

Boligprisene er nå 9,5 prosent høyere enn i mars 2010, og 13,2 prosent høyere enn i august 2007, som var toppmåneden før nedgangen som varte til i november 2008. Likevel har inflasjonen frem til nå hindret boligprisene i å nå all-time-high.

Ny rekord
Med de siste månedenes oppgang i boligmarkedet er nå rekorden brutt:

Korrigert for inflasjonen er prisene nå 2,4 prosent høyere enn de var i rekordmåneden august 2007.

- Mars-tallene bekrefter den relativt sterke trenden vi er inne i. Mens 12-måneders veksstakt lå stabilt på 6 prosent gjenneom hele 2. halvår i 2010 har veksttakten nå beveget seg opp til et nivå på i overkant av ni prosent siste to månedene, sier nestleder Leif J. Laugen i EFF.

Han mener dette reflekterer stor kjøperinteresse kombinert med relativt få salg.

- Det ventes økt aktivitet fra selgerne når vi nå beveger oss inn i vårsesongen, noe som erf#229smessig vil lette presset i markedet, sier Laugen.

Prisene endret seg ulikt for de forskjellige boligtypene fra februar til mars:

Prisen på eierleiligheter steg med 0,2 prosent sist måned, og er 10,6 prosent høyere enn i mars 2010. Prisen på andelsleiligheter steg1,8 prosent sist måned, og er 10,0 prosent høyere enn i mars ifjor.

Gjennomsnittlig formidlingstid var 28 dager i mars 2011. Det var 5 dager mindre enn i februar og 1 dag mindre enn i mars 2010.



Med formidlingstid menes antall dager fra boligen er annonsert på Finn.no til den er registrert som solgt.

Les også:
- Bruker begrenset del av lønnen på boliglån
Super timing for pruting på boligrenten
- Boligprisene skal opp 9 prosent
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.