Beboerne vant fram i både Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett, og fredag også i Høyesterett. De tre domstolsinstansene var alle enige i at eierne av tre leiligheter skulle få hevet kjøpet. Dermed er det slått fast at de hadde reklamert i tide.

Eierskifteforsikringsselskapene AmTrust og Anticimex har derimot ment at kravene kom for sent. I tillegg til å la beboerne heve kjøpet, må forsikringsselskapene også betale rundt 140.000 kroner i sakskostnader.

Flere saker på vent

De fem beboerne i de tre leilighetene har blitt innvilget fri sakførsel fra det offentlige. Ytterligere fem saker står for retten for andre leiligheter i bygget. Disse sakene har vært stanset i påvente av at denne saken skulle avgjøres.

De fem beboerne i de tre leilighetene som nå har vunnet fram i Høyesterett, kjøpte og overtok leilighetene i borettslaget i 2006 og 2007, men krevde kjøpet hevet da skadene ble oppdaget.

Måtte fraflyttes

Problemene med bygget ble oppdaget i 2008-2009, da det ble funnet store setningsskader. Snart ble det klart at setninger fortsatt pågikk og at disse var så alvorlige at det var fare for sikkerheten. I juli 2009 måtte 15 leiligheter fraflyttes på grunn av rasfare.

Det ble oppdaget setningsskader på opptil 30 centimeter i blokken. Utbedringskostnadene for bygget er anslått til 70 til 100 millioner kroner. Det er anbefalt at hele eller deler av bygget rives.(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.