- Vi kutter prisen for å komme markedet litt i møte. Men to millioner kroner er lite i dette gamet her. Priskuttet er en indikasjon på at vi kan motta et tilbud som kan ligge under 50 millioner kroner, sier partner Terje Tinholt i Nordvik og Partners til DN.no.

De fleste eiendommene som legges ut for salg i Kragerø-skjærgården er små flekker på holmer og skjær. Tåtøy hovedgård er på drøye 600 mål, og dekker mesteparten av øya Tåtøy, som ligger noen minutter med båt fra Kragerø sentrum.

Kragerø-eiendommen ble lagt ut for salg i 2010, fordi ingen av arvingene hadde anledning til å bo der eller råd til å kjøpe ut de andre.  

48 millioner kroner
Da eiendommen ble lagt ut for salg i 2010, sa en av selgerne, Alf Espen Tåtøy, til DN.no at de tidligere hadde blitt forelagt bud på 50 millioner kroner.

- Men da var det ikke interesse i familien for å selge, sa han til DN.no.

Nå etter drøye to år på markedet trimmes prisen med fire prosent, fra 50 millioner kroner til 48 millioner kroner.

Eiendommen på 650 mål består blant annet av hovedgården, en rekke bryggeplasser, strandlinjer, 71 festetomter, 22 ubebygde hyttetomter og 15-17 tomter regulert for boligbygging.  

Planlegger gondol
- Vi har ikke hatt bud på eiendommen ennå, fordi vi prøver å få til en omregulering av eiendommen. Vi har hatt en rekke møter med myndighetene, og er inne i en positiv prosess, sier Tinholt.

Megleren har også stor tro på at planene om en gondolbane fra Kragerø-sentrum, med stoppested på Tåtøy kan bli en realitet.

- Vi har snart en finansieringspakke på plass. Hvis man kan få det til i Sveits, så hvorfor ikke her? sier Tinholt.

Ifølge Telemarksavisen foreligger det planer om gondolbane fra Kragerø sentrum til Stabbestad, med en mellomstasjon på toppen av Tåtøy.

Solgt unna festetomter
- Vi jobber med et utbyggingsprosjekt som strekker seg fra Utsiktstoppen øverst på øya og bortover mot hovedgården, sa Alf Espen Tåtøy til Telemarksavisen for noen uker siden.

Han er største eier i sameiet, der også hans søskenbarn har eierandeler, ifølge avisen.  

Tåtøy-arvingene har den siste tiden solgt unna en rekke festetomter, så eiendommen Tåtøy østre som var på 680 mål, har krympet til 653 mål.

- Vi hadde rundt 200 festetomter, og av dem har vi 120 igjen. Det er salget av disse tomtene som nå gjør oss i stand til å legge ned ressurser i å planlegge hytte- og boligprosjektet. Et prosjekt som vi mener vil være med på å gi Tåtøy et skikkelig løft, sa Alf Espen Tåtøy, ifølge Telemarksavisen.

Les mer om eiendom:
Her får du sydendrømmen på billigsalg

«Billig» kakseluksus på Oslos østkant

Brynestad håper utlendinger skal bla opp 35 mill. for sørlandsluksus


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.