Franchiseavtalen for drift av eiendomsmeglerkontorer under Privatmegleren-fanen mellom Miguel V. Sørholt og Privatmegleren skal sies opp 1. oktober.

Les saken: Sørholt kastes ut av Privatmegleren

Sørholt, som har drevet Privatmeglerenkontorer gjennom Residence Eiendomsmegling og Residence Holding, bestrider meglerkjedens rett til å si opp franchiseavtalen med ham.

Idag behandles en begjæring om midlertidig forføyning fra Sørholts side, hos byfogden i Oslo.

Dyve får 35 prosent
Det er Privatmegleren-stjerne Fredrik Dyve som etter planen skal overta franchiserettighetene til Sørholt.

Les: Privatmeglerstjerne overtar etter Sørholt

Fredrik Dyve, som er den mestselgende megleren i Privatmegleren-kjeden, velger en annen eierstruktur enn Sørholt, som sitter som eneeier i Residence eiendomsmegling.

Residence har franchiseavtalen for Skøyen-kontoret, et av de mesteselgene kontorene i Privatmegleren-kjeden gjennom tidene.

Etter det DN.no kjenner til skal Fredrik Dyve være lovet 35 prosent eierandel i sitt partnerskap ved kontoret.

- Hvis vi skal bli best er det mest hensiktsmessig at ikke jeg eier 100 prosent. Det er humankapital vi snakker om i denne bransjen, sier Dyve til DN.no.



Det har også vært rykter som har svirret rundt hvorvidt daglig leder ved Aktiv Eiendomsmeglings kontor i Frognerveien, Eirik Lande, skal overta Skøyen-kontoret sammen med Fredrik Dyve. Dette ble ikke bekreftet – men heller ikke avkreftet da DN.no konfronterte Lande med ryktene tidligere denne sommeren.

Alle får en Privatmegleren-fremtid
Fredrik Dyve forteller at han har fått flere henvendelser fra ansatte hos Miguel V. Sørholt og Residence Eiendomsmegling som ønsker å fortsette i Privatmegleren og i samme område som de gjør i dag.

- Det er helt naturlig at folk som har jobbet så mange år i Privatmegleren vil fortsette, og jeg synes det er gledelig og tillitsfullt for meg å se at folk tar kontakt, sier Dyve.

Dyve er sparsom med opplysningene, men forteller at det allerede er gjort flere ansettelser i planleggingen av det nye kontoret. Foreløpig er det likevel ingen Residence-meglere som har signert noen avtale.

Han forteller at de som ønsker det, vil få tilbud om en tilsvarende jobb med liknende betingelser i det nye Privatmegleren-kontoret han starter 1. oktober.

På spørsmål, legger Dyve heller ikke skjul på at det kan bli flere partnere ved det nye kontoret.

Spesielt
- Han har gjort det, han har gitt alle tilbud om jobb, kommenterer Miguel V. Sørholt overfor DN.no i en rettspause idag.

Sørholt mener Fredrik Dyve har drevet en aktiv rekrutteringsprosess blant de ansatte i Residence Eiendomsmegling.

- Det er utrolig spesielt, sier Miguel V. Sørholt til DN.no.

Fredrik Dyve skal etter planen forklare seg i forføyningssaken senere i dag. Han er innkalt som vitne av Privatmegleren.

Satser mot planlagt oppstart
Fredrik Dyve er ikke redd for at hans mulighet til å overta Sørholts franchiseavtale skal bortfalle etter behandling i retten. Han er heller ikke redd for at mandagens behandling av Sørholts begjæring om midlertidig forføyning skal føre frem.

- Nei, min avtale løper. Jeg kan ikke se noen grunn til at begjæringen om midlertidig forføyning skal bli hensyntatt, sier Dyve.

Han jobber nå videre med planleggingen frem mot planlagt oppstart 1. oktober, dagen hvor Sørholts franchiseavtale etter oppsigelsen ikke lenger skal være gyldig.

- Man blir jo alltid litt usikker når man skal inn i en rettsak for å se om det blir en midlertidig forføyning. Jeg får bare se fremover og tenker positivt, sier Dyve.

Les mer om eiendom:
Usolgte sjøeiendommer for én milliard


Kutter prisen på Ulvøya-luksus for andre gang

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.