I de siste to månedene har det blitt solgt 1.635 nye boliger i Norge.

Dette er nesten 400 flere boliger enn i forrige tomånedersperiode.

Salget utgjør 13 prosent av boligene som har vært til salgs, mot 10 prosent sist.

Det viser siste utgave av rapporten Econ Nye Boliger, som ble publisert i dag.

- Nedgangen i nyboligmarkedet ser således ut til å ha stoppet opp. Om det har snudd til oppgang er for tidlig å si. Normalt tar nyboligsalget seg noe opp på denne tiden av året, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad i Samfunnsøkonomisk analyse i en pressemelding.

Rapporten lages av Samfunnsøkonomisk analyse, og kommer annenhver måned. Den gir oversikt over pris- og salgsutviklingen i nyboligprosjekter på Østlandet, Vestlandet, Sørlandet og Nord-Norge.

På Østlandet ble det solgt 656 nye boliger, det er 29 prosent flere enn forrige tomånedersperiode, men 37 prosent færre enn samme periode i fjor.

I februar var nedgangen fra året før på 51 prosent. Siden februar har 7 prosjekter med til sammen 106 ledige boliger blitt trukket fra markedet. Dermed har til sammen 25 prosjekter med 496 usolgte boliger blitt trukket fra markedet siden oktober i fjor.

På Vestlandet har Samfunnsøkonomisk analyse registrert salg av 463 nye boliger. Dette er hele 60 prosent flere enn i forrige tomånedersperiode. I forhold til samme periode i fjor, var det imidlertid en nedgang på 12 prosent.

Nedgangen på årsbasis har blitt betydelig redusert. I februar var nedgangen på 47 prosent.

I løpet av siste tomånedersperiode Samfunnsøkonomisk analyse registrert salg av 79 nye boliger på Sørlandet. Dette er om lag det samme som i forrige tomånedersperiode. Salget utgjør bare 8 prosent av boligene som har vært til salgs i perioden.

- Dette er den klart laveste salgstakten av alle regionene i landet, sier Bjørnstad.

I Nord-Norge er det registrert salg av 120 nye boliger. Dette er 71 prosent flere enn forrige tomånedersperiode.

- Det er spesielt i Tromsø at salget er godt, sier Bjørnstad.

 Salget der utgjorde 31 prosent av antall boliger til salgs.

Forrige uke la Boligprodusentenes forening frem tall som viste et traurig første kvartal i nyboligmarkedet, likevel med en svakt positiv mars-tendens.

Les saken: Bratt fall i nyboligsalget

Bruktboligprisene har steget i underkant av fem prosent hittil i år. 

Les saken: - Svært sterk boligprisvekst

Saken oppdateres.

 Les også:
- Boligprisene i Norge og Sverige ser mest overpriset ut  

Ringer på og ber om å få kjøpe dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.