En villa på Stabekk utenfor Oslo er solgt til Den iranske ambassade for 29,35 millioner kroner.

Prakteiendommen skal brukes som ambassadørbolig, forteller eiendomsmegler Edvard Chapsang i DNB Eiendom. Han bistod ambassaden med å få avtalen i havn.

- De var interesserte i å finne en bolig som var representativ. En bolig som kunne være ambassadørbolig og hvor de også kunne ha mottagelser, sier Chapsang til DN.

Forhandlet

Eiendommen ligger ved Holtekilen på Stabekk i Bærum. Husets areal er på over 700 kvadratmeter. Det ble oppført i 1919 og har det siste tiåret blitt totalrestaurert.

Ifølge Chapsang har eiendommen ligget ute for salg i over ett år.

- Selger hadde to ganger tidligere vært ute med blant annet Sem og Johnsen eiendomsmegling uten å få solgt, sier han.

Den iranske ambassaden fikk snusen på den etter tips fra andre, forteller eiendomsmegleren.

- Ambassaden ansatte meg som kjøpsmegler. Jeg fikk i oppdrag å fremforhandle en avtale direkte med eieren. Etter en del møter og en god del korrespondanse kom partene til enighet om en pris, forteller Chapsang.

Under prisantydning

Salgsprisen er over 5 millioner kroner under det boligen tidligere har vært priset til.

Prisantydningen er på 35,50 millioner kroner i en gammel boligannonse fra Sem og Johnsen eiendomsmegler.

- Det er aldri lett å prise slike eiendommer, men sammenlignet med andre salg i området var den nok priset litt for høyt, mener Chapsang.

Advokat Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen vil ikke kommentere det nylige salget. Han kan riktignok bekrefte at boligen har ligget ute på markedet en stund.

- At det tar litt tid å få solgt denne type eiendommer er egentlig veldig normalt. I og med at det er vanskelig å prissette slike objekter, må man føle seg litt frem for å finne ut hva markedet er villige til å betale, sier Johnsen til DN og utdyper:

- Jo dyrere det er, dess mer selektivt blir markedet. Folk som skal betale fra 30 millioner kroner og mer stiller jo store krav til at det skal være fint.

Han beskriver forøvrig herskapsboligen som «et sjeldent flott hus». Boligen har tidligere vært leid av en annen ambassade i flere år.

- Dette huset er veldig representativt og usjenert. Et stor og flott hus med vakker arkitektur som passer bra som ambassadebolig, sier han.

DN har ikke lykkes i å komme i kontakt med den tidligere eieren, som er en privatperson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.