Nesten 70 prosent av boligene DNB Eiendom selger i Oslo går over prisantydning, viser en oppdatering fra eiendomsmeglerforetaket tirsdag (se tabell nederst i saken).

Ifølge DNB Eiendom-direktør Terje Halvorsen vitner dette om god fart i markedet.

- Dette viser at kjøperne er tilbake. Boligmarkedet fortsetter på en positiv bølge etter nedturen i de siste månedene av 2013, sier han til DN.

Stor interesse

Også i Trondheim selges 70 prosent av boligene over prisantydning, viser oppdateringen fra DNB Eiendom. I Bergen er andelen 77 prosent.

Halvorsen mener markedet ble avventende da boligprisene falt i fjor høst. I dag registerer imidlertid DNB Eiendom i snitt litt over 10 konkrete interessenter per bolig som legges ut for salg i Norge (personer som registrerer seg på visningslisten)

- Det er mange, sier Halvorsen og utdyper:

- Nå er vi oppe igjen på det snittet vi så i de «gode» årene - det vil si 2011, 2012 og deler av 2013.

Selektivt

Han understreker samtidig at markedet er blitt mer selektivt enn tidligere.

- Kjøperne er mer opptatt av kvaliteten ved boligen, sier Halvorsen og fortsetter:

- Vi ser heller ikke de veldig voldsomme budrundene. Man kan trekke frem enkelteksempler, men i dag er det få boliger som går flere hundretusen kroner over takst.

Mye eneboliger

I mai så DNB Eiendom samtidig en klar trend om at interessen flatet ut i Oslo, Bergen/Hordaland og Nord- og Midt-Norge. Samtidig sank interessen i innlandet, mens antallet interessenter steg i Akershus og Østfold og i på Sør-Vestlandet.

- Årsaken er at det på denne tiden av året blir lagt ut mye eneboliger. I Akershus og Østfold er i mye større grad "eneboligfylker" enn det for eksempel Oslo er, forklarer Halvorsen.

DNB Eiendom om utviklingen i tre av Norges største byer:

OSLO

Omsetningshastighet: 23 dager i mai, mot 16 dager året før.

TRONDHEIM

Omsetningshastighet: 14 dager i mai, mot 26 dager året før.

BERGEN

Omsetningshastighet: 19 dager i mai, mot 14 dager året før.

Les også:
- Det er dritkjipt
Broadnet: Ansatte tapte millioner
- Jeg er lei av å bli satt i bås med First House  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.