Etter to visninger og en heftig budrunde ble eiendommen i Normannsgate på Kampen i Oslo solgt for 13,1 millioner kroner, nærmere 25 prosent over verditaksten på 10,5 millioner kroner.

- Det var seks forskjellige budgivere, men det var sikkert mange flere som fulgte med og vurderte om de skulle delta, sier eiendomsmegler Frode Briskeby i Boa Eiendomsmegling. Han hadde oppdraget med å selge boligen.

HAGE: De nye eierne kan se frem til å boltre seg i hagen.
HAGE: De nye eierne kan se frem til å boltre seg i hagen. (Foto: Dragutin Lazic/Boa Eiendomsmegling.)

- Jeg synes dagens eier har gjort en utrolig god jobb med å restaurere og ivareta eiendommen. Håpet var at noen skulle bli forelsket i stedet, sier megleren.

Mye tyder på at nettopp det ble resultatet. Mens gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Oslo i april var 48.713 kroner ifølge statistikk fra Eiendom Norge, endte huset på Kampen med en pris på drøyt 70.000 kroner per kvadratmeter.

Barnefamilie

Briskeby anslår at 55-60 interessenter ble fulgt opp under den hektiske budrunden, som endte med at en barnefamilie sikret seg småbyidyllen i en sentral del av indre Oslo by.

På den 561 kvadratmeter store tomten er det et hovedhus fra 1891,  en liten verkstedbod, en sommerstue og en utebod, samt en dobbeltgarasje.

Hovedhuset, som har et primærromareal på 186 kvadratmeter, inneholder blant annet stue, kjøkken, fire soverom, samt en godkjent utleiedel.

LUFTIG: Det er høyt under taket i stuen.
LUFTIG: Det er høyt under taket i stuen. (Foto: Dragutin Lazic/Boa Eiendomsmegling.)

Med de øvrige husene på eiendommmen er bruksarealet på over 250 kvadratmeter.

Briskeby mener at størrelsen på tomten, takterrassen, utleiedelen og det at dagens eier har tatt godt vare på eiendommen, er årsaken til den voksne kvadratmeterprisen.

Mulig rekord

- Jeg tør ikke si at det er den høyeste kvadratmeterprisen i dette området, men jeg kjenner ikke til noe som har gått høyere, sier eiendomsmegleren. Selv meglet han en leilighet på 90 kvadratmeter i nærheten for halvannet år siden hvor kvadratmeterprisen ble 60.000 kroner.

- Det har sikkert blitt solgt noe mellom 60.000 og 70.000 kroner siden den gang, sier Briskeby som har Kampen-området som sitt nedslagsfelt.

- Kampen er et veldig attraktivt sted hvor jeg har på følelsen av at kvadratmeterprisen  for store leiligheter og hus kan bli vel så høy som for små leiligheter. Det er veldig sjelden det er noe stort til salgs, forklarer han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.