Fredensborg AS - holdingselskapet til eiendomsinvestor Ivar Tollefsen - fikk i fjor et resultat før skatt på 437 millioner kroner, mot 39 millioner kroner året før.

- Forbedringen skyldes hovedsaklig utbytte fra det svenske datterkonsernet Heimstaden AB, sier finansansvarlig i Fredensborg-konsernet Magnus Nordholm.

- Utvikler seg bra

Selskapet omsatte for 376 millioner kroner i 2013, mot 11,9 milllioner kroner i 2012.

Tollefsen er en av Norges største eiendominvestorer, og har en portefølje på rundt 2400 utleieboliger i Norge og 12.000 utleieboliger i Sverige.

I siste utgave av Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste ble Tollefsens formue anslatt til 5,7 milliarder kroner.

- Vi er fornøyd med det driftmessige og finansielle resultatet i både Norge og Sverige. 2014 utvikler seg også bra, sier Nordholm.

Kjøpt 131 leiligheter i København

Har har ikke noe syn på om prisnivået på boligeiendom i Norge og Sverige skal opp eller ned på kort sikt.

- Derimot er jeg grunnleggende positiv til den økonomiske utviklingen og befolkningsveksten i de skandinaviske landene. Derfor er jeg overbevist om at vi på lang sikt kommer til  å ha et solid marked for å eie og leie ut boliger i disse landene, sier Nordholm.

På den bakgrunnen investerer selskapet aktivit i Norge og Sverige

- I 2014 har vi til og med gjort vår første boliginvestering i København, hvor vi har kjøpt 131 eierleiligheter sentralt med god beliggenhet, sier Nordholm.

Les også:

Slik ble Ivar Tollefsen (52) mangemilliardær

Navn: Ivar Tollefsen

Alder: 53 år

Ivar Tollefsen slo seg opp som dj på 1980-tallet og turnerte landet rundt med spektakulære show og konkurranser. Platesamlingen er fortsatt intakt, og lagt inn som særeie i ektepakten med kona. Sene netter på nattklubber ble byttet ut med klatre og skiekspedisjoner på 1990-tallet. Tollefsen har fortsatt rekorden som den raskeste mann på ski over Grønland. Rekorden var nær ved å falle ifjor, og Tollefsen «begynte å pakke pulken for å ta den igjen», men så mistet de tre nordmennene forspranget det siste døgnet. I tillegg til å bygge opp selskapet Fredensborg as som et formidabelt eiendomsselskap med drøyt 14.000 utleieleiligheter, noe som har gjort han til Norges største boligutleier, har han også dyrket fartsfylte interesser med deltagelse i Dakar Rally og båtrace. I eiendomsmassen i Oslo ligger også de omstridte sykehusboligene Tollefsen og ABG Sundal Collier fikk kjøpt av Oslo kommune i 2001. I den norske fjellheimen har Tollefsen lagt igjen hundrevis av millioner i utbygging av leiligheter på Geilo. I tillegg måtte han være med å redde Estatias prosjekter på Norefjell og i Kragerø da selskapet var på randen av konkurs i 2008, og er fortsatt med som eier av spa-resortene.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.