Lykke, som har hatt landsted på Tjøme siden 1984, valgte å saksøke hyttenabo Otto de Besche. I neste uke kommer saken opp for Tønsberg tingrett.

- Min klient ønsker å få det avklart hvor grensen mellom de to eiendommene går. Det er derfor han har gått til sak, sier advokat Henrik Boehlke til Dagens Næringsliv. Han representerer Trond Lykke i konflikten med hyttenaboen.

Ifølge Lykke har bryggen hatt samme plassering siden 1971, altså lenge før han kjøpte eiendommen. Den skal hele tiden ha vært brukt av eierne av hans eiendom og eiendommen rett ved siden av.

Ingen protester

«At bryggen i sin helhet ligger på Lykkes eiendom underbygges av hvordan grunneierne til enhver tid har opptrådt. Ingen har protestert mot bryggens plassering før de Besche ervervet sin parsell i 2011», skriver Boehlke i et sluttinnlegg til retten.

BRYGGE: Bunnprisgründer Trond Lykke er god for hundrevis av millioner. Nå har han saksøkt hyttenaboen. Foto: Ned Alley.
BRYGGE: Bunnprisgründer Trond Lykke er god for hundrevis av millioner. Nå har han saksøkt hyttenaboen. Foto: Ned Alley. (Foto: Ned Alley - Dagens N¾ringsliv)

Vil ha båtplass

Besche, som tidligere ikke hadde sjøeiendom, kjøpte i 2011 en mindre strandparsell av en fjerde nabo. Tomtekjøpet ble gjort for å sikre seg båtplass. I forbindelse med utskillelsen av tomten ble det holdt en såkalt oppmålingsforretning.

Skjult grensemerke

I sluttinnlegget fra Besches advokat Dag Sverre Aamodt, hevdes det at Lykke har skjult et grensemerke ved å støpe det inn i bryggen, og på den måten har skapt uklarhet om hvor grensen faktisk går.  

Besche mener det gjennom oppmåling ble klart at minst en femdel av bryggen ligger på hans tomt. Hans påstand er at opptil halve bryggen kan ligge på hans side.

Hevd

Lykke avviser dette. Uansett om retten kommer til at deler av bryggen ligger på Besches tomt, mener Bunnpris-gründeren det er irrelevant. Han mener tidligere eier av strandparsellen har gitt han den delen der bryggen ligger gratis. Hvis retten ikke skulle være enig i dette, er det Lykkes oppfatning at han likevel har hevd på arealet, fordi han skal ha vært i god tro.

- Hvor langt opp i rettssystemet er Lykke villig til å ta denne saken?

- Nå tar vi én instans av gangen. Jeg tror at denne saken vil finne sin løsning i tingretten, sier advokat Boehlke.

Aamodt, som representerer hyttenaboen mener saken ikke behøvde å havne i retten.

- Lykke har ikke ønsket å møte oss i Forliksrådet eller til rettsmegling, sier Aamodt og legger til:

- At det finnes en minnelig løsning som ikke går merkbart ut over Lykkes bruk av egen eiendom, er jeg sikker på.

Tønsberg tingrett har satt av to dager til saken.

Les også:

- Det blir mer kaos. Folk må på jobb

- Evig lenge til det kommer noen renteøkning

Så mye kan boligprisene stige  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.