Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 0,8 prosent i november.

Prisene på borettslagsleiligheter er 0,8 prosent høyere i november 2014 sammenlignet med oktober 2014. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i november 2014 på 29.642 kroner, mens det tilsvarende tallet i oktober 2014 var på 29.393 kroner.

Tidligere denne uken anslo DNB Eiendom ut fra deres tall at prisene blir stående i ro fra oktober til november.

Les saken: - Kan unngå boligprisfall i desember

- Vitner om et solid boligmarked

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 6,2 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 27.903 kroner.

- Prisene stiger med nesten én prosent for andre måned på rad, og de er nå nesten sju prosent høyere enn ved inngangen til året. Utviklingen vi har sett i år vitner om et solid boligmarked, og samsvarer godt med det vi forventet på forhånd, nemlig en jevn og moderat prisoppgang i 2014, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter innpå 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.

Betydelig raskere salg

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud i meglerkjedens statistikk denne måneden. I november 2014 er det i snitt 4,9 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,9 bud fra oktober 2014, og en oppgang på 0,7 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,3 i november 2014. Dette er en oppgang på 0,7 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,6 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Antall bud og budgivere per bolig stiger i november, og boligene ble også solgt betydelig raskere denne måneden enn foregående måneder. Både antall solgte boliger og antall nye oppdrag er høyere enn i oktober, og også høyere enn på samme tid i fjor. Alt dette viser at temperaturen i markedet er høy akkurat nå, sier Drogseth.

Eiendomsmeglerbransjens landsomfattende brukboligstatistikk for november legges frem onsdag 3. desember.

Sesongkorrigerte boligpriser i parentes. Kilde: Eiendom Norge, Eiendomsverdi, Finn.no

Les også:
Derfor skal prisene på nye boliger stige
 
  - Kutt i arveavgiften har presset opp boligprisene

Oslo-leilighet solgt for 255.000 kroner kvadratmeteren
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.