Salto Eiendom AS, Norges fjerde største kjøpesenterselskap, vurderes solgt i 2015

Hovedeierne og styret i Salto Eiendom AS har besluttet å sette i gang en prosess og vurdering av et eventuelt salg av hele virksomheten, skriver selskapet i en pressemelding.

- Selskapet har betydelige vekstambisjoner i et meget attraktivt marked for handelseiendommer i Norge, skriver administrerende direktør Arne Vannebo og styreleder Knut Schage i meldingen.

Salto har 19 eiendommer med et bruttoareal på over 307.000 kvadratmeter og en forventet butikkomsetning på over 6,1 milliarder kroner i 2015. Estimert brutto leieinntekter i 2015 er rundt 300 millioner kroner, ifølge meldingen.

Selskapet sitter også på en betydelig prosjektportefølje på 192.000 kvadratmeter i eksisterende eiendommer, noe som representerer ytterligere verdiskapingspotensial, ifølge meldingen.

Pangea Property Partners er valgt som finansiell rådgiver for Salto i forbindelse med et mulig salg.

Styreleder Knut Schages familieselskap Schage Eiendom er største eier. Nest største eier er Varner kapital As. Administrerende direktør Arne Vannebo eier drøyt seks prosent av selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.